Nagrada Privredne komore Srbije za 2007. godinu

04.11.2014

Kompanija „Europolis“ dobitnik je Nagrade Privredne komore Srbije za 2007. godinu, koja podrazumeva i Plaketu sa diplomom, za ostvarene rezultate tokom 12 meseci ove poslovne godine u proizvodnji i drugim oblastima privređivanja i za doprinos razvoju i unapređenju privrede Republike Srbije.

Tradicionalna priznanja Privredne komore Srbije dodeljuju se u tri kategorije: privrednim društvima, pojedincima i kao Jubilarna nagrada PKS. Ukupan broj laureata za 2007. godinu je 49, i to 26 privrednih društava, 19 pojedinaca i šest jubilarnih nagrada – kompanijama. Svečano uručenje priznanja bilo je 21. decembra na Drugoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije. Najboljim kompanijama i pojedincima priznanja je uručio Miloš Bugarin, predsednik PKS.
Komisija za dedelu priznanja PKS ovako je ocenila i obrazložila Nagradu PKS za 2007. godinu kompaniji „Europolis“:

„’Europolis’ sa proizvodnim programom čeličnih žica, šipki, armaturne mreže i binor nosača, prosečno zapošljava oko 150 radnika. Kontrola kvaliteta je svakodnevna i uspostavljena je u svim segmentima proizvodnje i usklađena sa svetskim standardima – i tehnološki i ekološki. Primenjuju autonomni računarski program kojim se obezbeđuje vrhunska preciznost i garantuje kvalitet. Ova fabrika imala je najveće investicije tokom 2005. godine, jer je u nove pogone proizvodne linije uloženo oko 8.000.000 evra. Dobijanjem svetskog standarda ISO 9001:2000 zaokružili su proces obnavljanja i modrenizacije, kao deo dugoročne strategije